Hoe ben ik een goede blogger?



Hoi!

Ben jij een beginnende blogger, of wil je beginnen met een blog? Lees dan dit artikel, dan weet je hierna hoe je het beste bedrijven kan benaderen en je artikelen het mooist kan maken. Veel plezier!


1. Artikelen/Blogposten
Iedereen zet wel blogposten/artikelen op je blog, maar hoe kan je deze er leuk en mooi uit laten zien?
Begin als eerste met een leuke intro. Als je een goede intro + titel hebt, heb je meer kans dat mensen je artikel/blogpost gaan lezen. Wanneer je een foto aan het begin zet, doe dan niet een foto die bij een stuk tekst in het artikel/blogspot hoort. Doe een soort intro, leg in het kort uit waar je artikel over gaat en doe aan de hand daarvan foto's op de intro.

2. Foto's
Zorg dat je een goede kwaliteit foto's op je blog hebt staan. Maak je foto's niet met je telefoon, maar zorg voor een goede camera. Jij hoeft niet je eigen camera te hebben, maar je kan vast wel een camera van je ouders gebruiken. Dat doe ik ook, en de foto's die ik op mijn blog staan, die zien er toch prima uit?

3. Layout
De layout is ook erg belangrijk voor je blog. Wanneer je een blog over beauty hebt, zorg dan dat je een thema hebt waaraan je kan zien dat het over meidendingen gaat. Zet bijvoorbeeld een make-upje op de achtergrond. Je kan ook in 'Paint' een leuk tintje aan je kop geven. Er zijn genoeg mogelijk heden.  Op google vindt je zo goede achtergronden, foto's en nog meer. Er zijn ook speciale site's voor achtergronden/foto's.


4. Foto's bewerken (optioneel)
Je hebt nu een mooie kwaliteit van je foto's, maar je moet natuurlijk zorgen dat mensen je foto's niet gaan stelen en op hun eigen blog gaan zetten. Ga naar photovisi.com en bewerk daar je foto's. Met een collage, tekst, achtergronden en stickers. Zet ook in het klein in een hoekje het adres van je blog. Mocht je foto op google komen en iemand zet 'm op z'n eigen blog, zien ze altijd JOU blogadres.

5. Bedrijven benaderen
Bedrijven benaderen, pakketjes krijgen.. Allemaal leuk en aardig, maar daar moet je wel wat voor doen. Denk niet dat als je pas 2 maanden met je blog bezig bent heel veel bedrijven je accepteren en dat je gelijk in elke lijst van de PR'bureau's staat! Wanneer je blog er goed uit ziet, je goede artikelen hebt en alle dingen goed zijn op je blog van de bovenstaande dingen, ben je klaar voor de bedrijven.

Zorg daarbij dat je een goede navigatie hebt over alle blogs die je ook hebt geschreven. Zorg dat er een stukje over je blog is en een goede 'Contact' pagina. Bedrijven benaderen je pas als je je e-mail op je blog hebt staan. Je moet dus een goede en duidelijke contact pagina hebben wil je benaderd worden.

Je moet ook betrouwbare stastieken hebben om te laten zien. Je moet niet zelf heel veel gaan klikken, dat is niet eerlijk. Je kan het best een account aanmaken bij startcounter.com , hier kan je zien hoeveel views je hebt en hoeveel 'echte' bezoekers. Ik heb dit sinds kort, en het is héél handig!

Ik hoop dat je dit een handige en leerzame blogpost vond! Mis je iets, of heb je nog vragen? Meld het dan, ik wil je altijd helpen!

Wat is voor jou de beste tip?

Liefs,
NiceNailss






© Sjabloon NiceNailss 2014