FAQ - Bloggen en YouTube

De laatste tijd krijg ik heel veel mailtjes van allemaal lieve meiden die graag tips willen. Ze willen graag een mooie lay-out omdat dat ze niet lukt, en allemaal mooie headers en nog veel meer. Ik ga vandaag die vragen beantwoorden, want ik kan ze niet allemaal apart gaan beantwoorden want het zijn er een hoop!


Hoe doe je op je blog zo'n pijltje om omhoog te gaan?
Dat is niet heel erg moeilijk. Het is een kwestie van op Google opzoeken, maar ik heb het even voor jullie opgezocht! Ik weet niet of dit ook de CSS Code was waarmee ik het heb gedaan, maar zo kan het ook. Sorry dat die teksten zo raar doen, ik snap ook niet hoe dat komt!

.scrollup { width: 40px; height: 40px; opacity: 0.3; position: fixed; bottom: 50px; right: 100px; display: none; text-indent: -9999px; background: url('De link van je foto') no-repeat; 










De code hierboven, moet je kopiƫren, en die zet je in je CSS. Als je niet weet hoe je naar je CSS moet, doe dit dan;
Blogger.com > inloggen > sjabloon > aanpassen > geavanceerd > CSS















Wanneer je dan je favoriete button hebt gevonden, staat daar een code naast. Die code kopieer je en zet je op de plek waar staat 'link van je foto'. Als je dit allemaal in je CSS hebt gezet, doet ie het! ls je daar bent, hoef je nog maar heel weinig te doen. Je plakt de code die je net hebt gekopieerd, en daar vervang je hetgeen waar staat 'de link van je foto' door een linkje van je foto.  Je kan je eigen button uitkiezen op de site Scroll To Top Buttons, klik hier als je die site wilt bezoeken. Hier doet de tekst weer zo raar, sorry!


}Hoe doe je zo'n Twitter, Instagram en Facebook icoontje?
Dat is ook niet heel moeilijk. Als eerste ga je weer naar je blog, maar dit keer naar 'indeling'. Volg deze stappen maar;
Blogger.com > inloggen > indeling > Gadget toevoegen > HTML/Java Script 

Als je hier bent moet je even wachten. Dit schermpje kan je gewoon open laten staan! 
Deze HTML Code tutorial komt van de blog Dream To Beauty, dus alle rechten gaan naar haar. 

Plak deze code in het vakje van je HTML/Javascript schermpje;

<a href="de link naar je social media pagina"target="_blank" ><img src="je plaatje van je social media icoonheight="35" width="35" /></a> 

Bij het paarse vakje, hierboven, plak je de link naar je social media pagina. Je gaat dus naar je twitter, en je kopieert het linkje dat in je adres balk boven in je pagina staat. 

Met het roze en het groene vlakje hoef je niets te doen. Je kan wel heaght en width veranderen, zodat je icoontje groter of kleiner wordt. Maar dat kan je beter kijken wanneer ze al op je blog staan. 



Nu het gele vlakje. Dat is iets moeilijker. Niet heel moeilijk hoor! Je gaat naar internet en je kiest je eigen social media icoontjes uit. Stel, je hebt een icoontje dat je wilt, daar klik je op en dan klik je op 'open afbeelding in nieuw tabblad'. Dan ga je naar dat tabblad en kopieer je de link in je adres balk en die plak je op de plek van het gele vlakje. 

Dit doe je dan voor al je social media accounts, makkelijk toch? Dit allemaal kan je gewoon in het vakje dat je open hebt staan plakken, dan ben je klaar! Wil je dezelfde social media iccontjes? Klik dan hier, dan ga je naar de blog van Dream To Beauty, daar staan de icoontjes! 


Via welke website heb je je website gemaakt?
Via blogger. Je kan gewoon naar blogger.com gaan, dan log je in met je g-mail account en zo kan je een blog maken!

Hoe krijg jij je layout zo?
Daar hebben best veel mensen mij mee geholpen. Natiza heeft de code op mijn blog gedaan via HTML en BijouxAndNails heeft me er veel over uitgelegd. Je kan gewoon opzoek gaan naar een mooie blog en dan vraag je of diegene je wilt hebben. Ik weet het, een aantal hebben dat bij mij gedaan. Maar ik kan je daar niet mee helpen want ik ben er echt heel erg slecht in. 

Je header kan je gewoon maken met PicMonkey. Je zoekt op google op 'transparent' en dan moet je de foto opslaan waar je allemaal wit/grijze vakjes op ziet. Die open je dan in PicMonkey en daar kan je dan je eigen header maken. 

Hoe kan je bij het kopje 'contact' zo'n e-mail formuliertje doen zodat ik je een mailtje kan sturen?
Dat is ook heel simpel! Ik heb dat gedaan via FoxyForm. Je gaat naar FoxyForm.com , daar kan je aanvinken welke dingen je op je formulier wilt. Als je dat hebt gedaan voer je je email in en een beveiligingscode, en klik je op 'create formular'. De code die je dan ziet kopieer je. 








Dan ga je naar blogger naar je pagina's, en dan heb je linksboven twee knopjes staan met 'HTML' en 'Opstellen'. Daarvan moet je degene hebben met 'HTML'. Daar plak je die code in je HTML. Als je dan weer terug gaat naar 'Opstellen' zie je alleen foxyform staan. Als je het eenmaal online hebt gezet heb je op je blog een formulier!

Waarmee heb je je header op YouTube gemaakt?
Met PicMonkey! Je zou even voor het proberen een nep-header moeten uploaden op YouTube dan kan je het formaat zien van de foto die je moet uploaden. 

Hoe kan ik de berichten aan de zijkant van mijn blog veranderen? 
Dat is heel makkelijk, gewoon bij blogger.com > inloggen > indeling > gadget toevoegen/verwijderen. Je kan zelf kiezen welke gadget je wilt. Daar ben je helemaal vrij in!

En dat zijn alle vragen die ik de afgelopen weken gesteld heb gekregen. Heb je ook nog vragen over mijn blog of iets anders? Je kan dan via 'contact' een mailtje sturen of zet je vraag even in de comments! Ik hoop dat jullie er wat aan hadden!

Heb je nog vragen? Heb je wat aan dit artikel gehad? Vaker FAQ's?

Love,
Maaike






© Sjabloon NiceNailss 2014