How To: One Stroke Nailart



Het is altijd leuk om te nailarten. Maar heb jij wel eens van One Stroke Naiart gehoord? Ik wel! Ik heb het zelf nog nooit gemaakt, en het lijkt me ook best wel lastig. One Stroke Nailart is een nailart van bloemen die je laat overlopen met een kwastje. Het is wel moeilijk uit te leggen wát het is, maar ik kan het wel aan jullie laten zien hoe je zoiets moet maken! 






Wat heb je nodig?

- Witte striper
- Twee willekeurige kleuren voor de 'one stroken'
- Middelmatig/dik nailart kwastje (zie de foto hierboven)
- Nagellak als basis


1. Je begint met het lakken van je ondergrond. Ik heb hiervoor de kleur groen gekozen omdat dat wel een beetje met bloemen te maken heeft. Als je straks de one stroke op de nagel gaat maken, moet die wel helemaal droog zijn!

2. Nu beginnen we aan de one stroke. Tenminste, de basis ervoor. Je tekent met de witte striper de vorm van het bloemetje. Het mag een groot bloemetje zijn.

3. Het bloemetje dat je het getekend kleur je in met wit. Dit kan met een de striper maar ook met het kwastje van het potje. Deze laag hoeft niet perfect te dekken. Het gaat er namelijk alleen om dat je straks de groene kleur niet meer door de kleuren die je zometeen gaat gebruiken ziet.



4. De one stroke nail art doe je als volgt. Je pakt het dikkere nailart kwastje en daar doe je twee kleuren op. De achterkant van het kwastje maak je een kleur en de voorkant ook. Zorg wel dat ze een beetje met elkaar mengen. Dit ga je aan de buitenkant van je rondje aanbrengen. Maar let op! Als je roze neemt als kleur, gebruik je daar wit bij. Dat betekend dat je begint met de lichtste kleur roze en hoe verder je naar binnen gaat ga je donkerdere kleuren roze gebruiken. Dit geld voor alle kleuren. Je kan bijvoorbeeld ook paars en roze bij elkaar gebruiken.

5. Deze stappen herhaal je totdat je rondje helemaal is gevuld. Je moet zeg maar 4 á 6 keer het rondje zien dat je eerder hebt getekend van licht naar donker. 


6. En klaar is je one stroke nailart! Je kan ook nog stipjes zetten met de dottingtool, want dat ziet er wel heel erg leuk uit, vind ik!


Als laatste nog topcoat erover, en dit is dan je resultaat. Het is misschien een lastig nailart die je even onder de knie moet hebben voordat je 'm echt heel erg goed kan.

Lots of Love, Maaike!






© Sjabloon NiceNailss 2014