How To: Schoenen Nailart



Altijd als ik aan kinderen een nailart workshop geef, vinden ze de schoenen nailart het leukste. Ik vind die nailart ook ontzettend leuk. Dus ik wilde graag met jullie deze nailart delen, omdat hij voor iedereen geschikt is en niet super moeilijk is. Lees je mee? Veel plezier!




Voor deze nailart heb je niet veel nodig;
- Nagellak als ondergrond. Je kan 1 nagellak gebruiken voor al je nagels, maar ik gebruik allemaal pastel kleurtjes. 
- Witte striper of witte nagellak (de witte nagellak dan wel met dun kwastje)
- Zwarte striper (die kan je samen met een witte en een zilveren bij de Action kopen in een setje voor €1,39)
- Dotting tool
- Topcoat




1. Als eerste lak je je nagels de kleur die jij mooi vind. Zoals ik net al zei gebruik ik allemaal verschillende kleuren, maar als je dat niet mooi vind kan je ook een kleur gebruiken voor al je nagels. Dit moet je natuurlijk goed laten drogen!



2. Nu neem je de witte striper en zet je een boogje op de onderkant van je nagel. Dit kleur je natuurlijk wel in. Dit moet de neus van de schoen voorstellen. 



3. Als het witte van wat je net hebt gemaakt droog is, ga je met de zwarte striper over de onderkant heen. Je trekt gewoon het lijntje dat je net met wit maakte over, maar dan in het zwart. Dit moet je niet inkleuren. Gewoon zo laten.

4. Dit is een optionele stap. Als je deze stap doet wil je een extra leuk schoentje. Je neemt een glitter nagellak en gaat over het deel heen van de schoen waar je nog niet op hebt genailart. Niet op het zwarte lijntje dus! Wel daarboven. 



5. Neem nu de dottingtool. Gebruik een zwarte nagellak en zet zes stipjes op je nagel. Drie aan de linker kant en drie aan de rechter kant. We gaan ze zometeen verbinden dus zorg wel dat ze recht tegenover elkaar staan. Ze hoeven niet al te groot, maar zorg wel dat er nog een kleiner stipje in kan. 

6. Nu pak je nog een keer je dottingtool, maar dan een kleinere. Dit doe je in de witte verf en je zet een wit stipje op de zes zwarte stipjes die je net gemaakt hebt. Zorg wel dat je nog een dun zwart stipje over houdt, om het witte stipje heen. 



7. En nu gaan we gaan de slag met de witte striper. Je gaat de lijntjes met elkaar verbinden. Het lijntje dat links boven is, verbind je met rechts midden. Links midden met rechts onder en links onder met rechts midden. Ook rechts boven met links midden. Dan heb je ze allemaal verbonden. Je mag gewoon een lijntje trekken alsof het witte lijntje uit het witte stipje komt. Het mag dus over een klein deel zwart heen. Het zijn immers de touwtjes die uit de schoen komen. 






Dat was het! Zo maak je heel erg simpel een schoen. Ik vind het een ontzettend leuke nailart, die aan iedereen aan te raden is. Hopelijk vond jij het ook een leuke nailart en ga je 'm na maken. Sorry dat de foto's trouwens niet klopte met de tekst, want ik had het later op een andere volgorde gedaan..

Wat vind jij van deze nailart?

Liefs, 
Maaike






© Sjabloon NiceNailss 2014